PHP چیست و چه کاربردی دارد :

PHP یک زبان برنامهنویسیِ شیءگرا است که برای طراحی وب توسعه یافتهاست، اما میتوان از آن به عنوان یک زبان عمومی نیز استفادهکرد این زبان در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط راسموس لِردورف ساختهشد و در حال حاضر توسعه آن بر عهده گروه PHP است. در ابتدا PHP از عبارت Personal Home Page گرفته شدهبود, اما اکنون این کلمه مخففِ بازگشتی Hypertext Preprocessor می باشد . تعریف فوق یک تعریف عامیانه از زبان برنامه نویسی PHP هستش که تو سطح وب میتونید به دفعات اون رو مطالعه کنید . اگر بخوایم به صورت کارگاهی و کاملا ساده PHP رو توضیح بدیم باید بگیم این یک زبان برنامه نویسی با ساختار ساده ، روان و بسیار کاربردی هستش که برای توسعه و طراحی نرم افزار های تحت وب خلق شده البته با توجه به پیشرفت های چشم گیری که از انتشار نسخه 7 به بعد در PHP شاهد هستیم بعید نیست به زودی شاهد تابو شکنی این زبان باشیم ! و باید این رو هم در نظر بگیرم که در دنیای نرم افزار هر اتفاقی ممکن هستش . PHP فرزند خلف زبان C هستش حالا چرا خلف (؟) دلیلیش بخاطر پیشرفت و تلاشش برای تغییرات هستش اگر به تاریخچه این زبان نگاه کنیم متوجه میشیم که تو هر نسخه علاوه بر تلاش برای بهبود ساختار و معماری آن انتقاد پذیر هم بوده برای مثال مجموعه توابعی که دچار مشکلات امنیتی و یا ساختاری بوده رو به صورت کاملا جدی مشکلاتش حل شده یا بصورت کلی بازنویسی شده .
حالا با این تفاسیر بنظر شما این زبان چه کاربرد هایی داره ؟!
خوب با هم بریم یک سری از کاربرد های این زبان رو باهم بررسی کنیم خوب بیشترین کاربرد این زبان در توسعه وبسایت های موجود در دنیاس ولی شاید باورتون نشه با این زبان میتونید هوش مصنوعی (که البته توسعه سختی هم داره ) پردازش تصاویر و حتی اینترنت اشیا یا همون IOT خودمون رو هم کار کنید . اگر بخوام به صورت کلی در خصوص کاربردش براتون بگم باید با این دید وارد این دنیا بشید که هرکاری که یک سمتش اینترنت و وب سرور هست رو میتونید با این زبان انجام بدید برای مثال ربات تلگرام بنویسید یا ربات اینستاگرام یا یک فراتر برید روی مباحث IOT فعالیت کنید . در خصوص کار با این زبان باید بهتون بگم که خیلی ساده زیسته و همیشه به فکر کاربرانی هستش که باهاش در ارتباط هستش برای مثال اگر شما خیلی بهش تسلط ندارید و دوست دارید یک وبسایت داشته باشید و دانشی در زمینه برنامه نویسی نداردید بهتون CMS ها یا سیستم های مدیریت محتوا مثل ورپرس ,دورپال,جوملا و ... رو پیشنهاد میده اگر می خواید خیلی اصولی و بهینه یک وب اپلیکشن یا وب سایت رو بنویسید که در آینده و scale بالا به مشکل نخورید بهتون فریموک ها رو پیشنهاد میده مثل لارال ,سیمفونی ,کدایگنایتر و ... یا اگر در یک قسمت از نرم افزارتون مشکل دارید پکیج هارو پیشنهاد میده به صورت کلی باید بگم PHP برای هر سلیقه و هر نیازی یه پیشنهاد تو استین داره .

حالا چرا از کلمه ساده زیست برای این زبان استفاده کردیم شاید براتون جالب باشه که برای آموزش و حتی استفاده نه به سیستم قوی احتیاج داره نه به امکانات پولی زیاد . البته این رو هم درنظر بگیرید که اگر نیاز های شما از نظر امکانات سخت افزاری تغییر کنه باید براش هزینه کنید ولی برای شروع یک کسب و کار یا استارت آپ تا زمانی که کسب و کار شما به یک نقطه امن نرسیده نیاز به هزینه های بالا نداره. زبان PHP از دیگر مزیت هایی که داره قابلیت اجرا روی سیستم عامل های ( پلتفرم های )مختلف هستش و شما اگر از کودکی با ویندوز ، مک ویا لینوکس کار کردین نباید بترسین چون رو هرسه به راحتی و بدون هیچ مشکلی بالا میاد و برای شروع بجز دانلود نرم افزار های مورد نیازش نیاز به هیچ هزینه دیگه ای برای سیستم ندارید . اگر این ساده زیستی نیست پس چی هستش ؟!!!
PHP و کالبد شکافی محبوبیت آن
تا اینجا فقط در خصوص مواردی صحبت شد که جنبه عمومی داره اگر بخوایم این زبان رو ببریم روی نمودار برده و بررسی کنیم باید بگم سهم زبان برنامه نویسی PHP هشتاد ( 80 ) درصد از وبسایت های هستش که پلاگن wapplayzer مورد بررسی قرار داده و نزدیک به 4,113,000 وبسایت رو شامل میشه که البته این رقم فقط برای سال 2020 هستش .

اگر یک بررسی رقابتی بین محبوبیت این زبان با برخی زبان ها ,پلتفرم ها و یا فریم ورک های پرطرفدار کنیم بازهم نتیجه شگفت انگیز هستش و آینده این زبان رو تضمین میکنه که در تصاویر زیر زبان PHP با پلتفرم محبوب node:js و زبان قدرتمند پایتون تا این لحظه ( سال 2020 ) مورد مقایسه قرار گرفته است :


همه ی این موارد بیانگر پویائی این زبان در بازار رقابت با تکنولوژی های موجود هستش پس یاد گرفتن زبان برنامه نویسی PHP قطعا کمک شایانی در پیشرفت موقعیت مالی و شغلی شما خواهد شد . حال اگر پا رو فراتر بزاریم قطعا ادامه بحث هم جالب تر میشه چرا چون این زبان موفقیتش یه اینجا ختم نمیشه و وبسایت ها و شرکت های بزرگی از این زبان به عنوان بستر اصلی خودشون استفاده کرده اند ، البته با یک سرچ ساده شما به این نتیجه خواهید رسید ولی از جاتون تکون نخورید ما بهتون می گیم که به وبسایت های مثل فیسبوک ، یاهو ، ویکی پدیا ، وردپرس ، BBC ، Thumblr ، MailChimp ، Flickr و ... میشه اشاره کرد اگر هم در کشور عزیزمون ایران بخواهیم جستجو کنیم وبسایت دیجی کالا یک مثال معروف و شگفت انگیز هستش چون این وبسایت ابتدا با تکنولوژی دیگر ی ( ASP.net ) توسعه داده شده بود و بعد از چند سال مجددا باز طراحی و به زبان PHP مهاجرت کرد.
درآمد زایی
اگر خواهیم بحث شیرین درآمد زایی این زبان رو مورد بررسی قرار بگیرم باید چند نکته رو در نظر بگیریم که شما چه هدفی دارید می خواین فریلنسر باشید ، کارمند و یا استارت آپ خودتون بالا بیارید , همه این ها تاثیر مستقیم روی در آمد شما دارن با بررسی تو سطح وب اگر هدفتون فریلنسری باشه و به سمت در آمد دلاری برید هزینه ها یا به صورت پروژه ای هستش ویا به صورت ساعتی حداقل درآمد برای پروژه 5 الی 10 هزار دلار هستش البته این فقط برای اشخاصی هستش که بخوان حداقل هارو در نظر بگیرن یک برنامه نویس زبان PHP که خیلی تجربه کار نداره ولی توانایی انجام یک پروژه رو داشته باشه حداقل درآمدش ساعتی 15 دلار هستش .

بازار کار داخلی ( ایران )
حالا اگر بازار ایران رو هم درنظر بگیریم با یه سرچ تو سایت هایی مثل جاب اینجا و یا پونیشا درآمد های برنامه نویسی با زبان PHP کاملا دستتون میاد برای مثال :